Święta Wielkanocne: WISŁA, Hotel *** NAT OGRODZISKO
WISŁA to klimatyczna miejscowość położona w Beskidzie Śląskim, w niewielkiej odległości od granicy z Czechami i Słowacją. Jej uroki krajobrazowe zachęcają ludzi do całorocznego wypoczynku. Latem entuzjastów turystyki pieszej i rowerowej przyciąga tutaj ok. 100 km szlaków turystycznych
o różnym stopniu trudności. Wisła jest doskonałą bazą wypadową na Czantorię (995 m n.p.m.), Stożek (978 m n.p.m.), Baranią Górę (1 220 m n.p.m.). Będąc w Wiśle warto odwiedzić m.in. Pałacyk Myśliwski Habsburgów, Muzeum Beskidzkie lub Rezydencję Prezydenta RP Zamek w Wiśle - Czarne na stoku Zadniego Gronia.
Hotel *** NAT „OGRODZISKO” położony jest nad potokiem Malinka, na malowniczym stoku Cieńków, w dzielnicy Malinka. Stanowi on doskonałe miejsce wypoczynku dla całej rodziny. Po wyczerpujących pieszych wędrówkach, zregenerować siły pomoże gabinet odnowy biologicznej znajdujący się w obiekcie. Hotel *** NAT „Ogrodzisko” to doskonałe miejsce na wczasy, pobyty weekendowe, pobyty grupowe, imprezy integracyjne.
Na terenie hotelu znajduje się: bilard, tenis stołowy, siłownia zewnętrzna, możliwość wypożyczenia rowerów i kijków nordic walking, zadaszone miejsce na ognisko, grilla, kawiarnia, sala szkoleniowa narciarnia, z której w butach narciarskich wyjdziesz prosto na stok.
Strefa relaksu: sauna, infrared, jacuzzi.
WYŻYWIENIE:
uroczyste śniadanie wielkanocne w niedzielę 20.04.2025
- kwaśnica na żeberkach wędzonych, pieczona biała kiełbaska z cebulą i żurawiną, pasztet drobiowy z rozmarynem i śliwką suszoną, roladki z szynki z pastą tuńczykową w galarecie, marynowane podgrzybki i maślaki, pasta jajeczna i pasta z wędzonej makreli, chrzan z jajkiem, jajka w sosie tatarskim, talerz serów z suszonymi morelami, talerz wędlin i mięs pieczonych z domowymi konfiturami, płatki kukurydziane i musli, dżemy owocowe i krem czekoladowy, mleko, mix sałat z dodatkami, babeczki i ciasto jogurtowe z owocami, owoce sezonowe, pieczywo, masło.
uroczyste śniadanie wielkanocne w poniedziałek 21.04.2025
- biały barszcz na wędzące, jajecznica ze szczypiorkiem, boczek pieczony w plastrach, talerz wędlin i mięs pieczonych z domowymi konfiturami, talerz serów z suszonymi morelami i orzechami, talerz ryb wędzonych z cytryną i świeżymi ziołami, sałatka jarzynowa, mix sałat z dodatkami, galaretki drobiowe z zielonym groszkiem, jajka faszerowane pastami, chrzan z jabłkiem, chrzan z żurawiną, Pikle: ogórki konserwowe, papryka konserwowa, grzybki marynowane, Dżemy owocowe i krem czekoladowy, twarożki: ziołowy, wiejski, z rzodkiewką, babka Wielkanocna i sernik, płatki kukurydziane i musli, mleko, owoce sezonowe, pieczywo, masło.
pozostałe posiłki ze świątecznym menu:
- 4 kolacje i 2 śniadania w formie bogatego bufetu (dania gorące, dania zimne i zakąski, owoce, słodkości, ciepłe i zimne napoje),
- 3 obiady w formie bufetu,
Turnus rozpoczynamy od kolacji w dniu przyjazdu a kończymy śniadaniem w dniu ostatnim.
CENA OBEJMUJE :
- transport busem,
- 4 noclegi w wygodnych pokojach hotelowych,
- wyżywienie 3 x dziennie,
- 2 uroczyste śniadania Wielkanocne,
- ubezpieczenie Signal Iduna,
- opłatę na TFG i TFP,
- podatek VAT.
UWAGI: opłata uzdrowiskowa płatna na miejscu w recepcji.
Doba hotelowa trwa od godz. 17:00 do godz.10:00.
Atrakcje w okolicy:
- Jaskinia Malinowska
- Zamek Prezydenta RP
- Zapora i zbiornik wodny zwany Jeziorem Czerniańskim
- Kaskady Rodła
- Wodospad na Wisełce
- Pałacyk Myśliwski Habsburgów
- Muzeum Beskidzkie
- Muzeum Spadochroniarstwa
- Muzeum Adama Małysza
- Aleja sportowców - plac Hoffa.